Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Hírek
Település hírek
Ajka
Csetény
Hajmáskér
Karakószörcsök
Nagyvázsony
Szigliget
Tapolca
Veszprém
Pápa
Hírek
Veszprémi hírek
Ország-világ
Külföld
Belföld
Helyi kultúr
Koncert
Szinház
Gazdaság
Gazdasági hírek
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szabadidő
Tudomány & Technika
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Vállalkozók hírei
Pápa
Veszprém
Tapolca
Ajka
Kedvencekhez Sztroganoff-bélszín
2010-12-21 20:55:42

Kedvencekhez Erdélyi töltött káposzta
2010-12-21 20:42:33

Kedvencekhez Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
2010-12-21 20:28:06

Kedvencekhez Tojásos töltött karaj
2010-12-21 20:02:37

Kedvencekhez Erdélyi töltött káposzta
2010-11-19 15:26:51

DXN kávé Kónya Sándor

Névnap és dátum script

Autószerelés Pápa

Sztroganoff-bélszínErdélyi töltött káposztaGesztenyés-aszalt szilvás pulykamellTojásos töltött karaj
Kedvencekhez Sztroganoff-bélszín
2010-12-21 20:55:42
Kedvencekhez Erdélyi töltött káposzta
2010-12-21 20:42:33
Kedvencekhez Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
2010-12-21 20:28:06
Kedvencekhez Tojásos töltött karaj
2010-12-21 20:02:37
Sztroganoff-bélszín Sztroganoff-bélszín
2010-12-21 20:55:42

Sztroganoff-bélszín

Hozzávalók 6 főre
1 kg bélszín
40 dkg vargánya gomba
1 ek olívaolaj
5 dkg vaj
1-2 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
pár szál petrezselyem

bors

Elkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra/darabokra vágjuk; a bélszínt kb. 7x2 cm-es csíkokra vágjuk; a hagymát vékonyan felszeleteljük; a petrezselymet apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vaj felét, és a hagymát pár perc alatt üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk. A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.
A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a bélszíncsíkokat és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, szép rózsaszín maradjon belülről. (Én nagy serpenyőt használtam, de így is két részletben sikerült a húst megsütnöm.)
A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd jól összekavarjuk, összerázogatjuk a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.
Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben nem szabad sózni!)

Megosztás

Erdélyi töltött káposzta Erdélyi töltött káposzta
2010-12-21 20:42:33

Hozzávalók 8 főre
3-4 fej savanyú káposzta
1/2 kg vágott savanyú káposzta ...

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
2010-12-21 20:28:06

Hozzávalók 2 főre
30 dkg pulykamell
1 ek liszt
15 dkg sült gesztenye (vagy 15 dkg ...

Tojásos töltött karaj Tojásos töltött karaj
2010-12-21 20:02:37

Hozzávalók 8 főre
8 szelet karaj

5 tojás
vöröshagyma
petrezselyem ...

Kacsamell málnás vörösbormártásban
2010-12-21 19:57:11

hozzávalók 6 főre
4 db fél kacsmell
2 gerezd fokhagyma
3 ek balzsamecet
2 ek barna cukor ...

Libamáj á la Luzette Libamáj á la Luzette
2010-12-21 19:42:07

hozzávalók 4 főre
30 dkg sült libamáj
30 dkg gomba
3 dkg vaj
3 dkg libazsír ...

Erdélyi töltött káposzta Erdélyi töltött káposzta
2010-11-19 15:26:51

A karácsonyi töltött káposzta az igazi „szezonnyitó” a sajátkészítésű savanyított ...

Libamájpástétom Libamájpástétom
2010-11-19 15:17:14

Hozzávalók 6 főre

40 dkg libamáj
10 dkg vöröshagyma
10 dkg bacon
2 db paradicsom ...

Bajai halászlé Bajai halászlé
2010-11-19 15:10:14

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, ...

<<< Elsõ 1 2 3 Utolsó 1 - 9 / 24 >>>
Követők
Oldal kedvelő

DXN kávé Kónya Sándor

Kedvencekhez Sztroganoff-bélszín
2010-12-21 20:55:42

Kedvencekhez Erdélyi töltött káposzta
2010-12-21 20:42:33

Kedvencekhez Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
2010-12-21 20:28:06

Kedvencekhez Tojásos töltött karaj
2010-12-21 20:02:37

Kedvencekhez Libamáj á la Luzette
2010-12-21 19:42:07

Kedvencekhez Bajai halászlé
2010-11-19 15:10:14

Kedvencekhez Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
2010-11-07 15:49:32

Kedvencekhez Narancsos kacsacomb
2010-11-07 15:17:03

Kedvencekhez Kocsonya
2010-11-07 15:02:42


developed by Centrumnet Systems