Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_nmo0d6f034kohn61tq0kf9lbd6, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Hírek Veszprém megye - Veszprém megyei hírterjesztő - Ázsiai konyha
Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés
Hírek
Település hírek
Ajka
Csetény
Hajmáskér
Karakószörcsök
Nagyvázsony
Szigliget
Tapolca
Veszprém
Pápa
Hírek
Veszprémi hírek
Ország-világ
Külföld
Belföld
Helyi kultúr
Koncert
Szinház
Gazdaság
Gazdasági hírek
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szabadidő
Tudomány & Technika
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Vállalkozók hírei
Pápa
Veszprém
Tapolca
Ajka

DXN kávé Kónya Sándor

Névnap és dátum script

Autószerelés Pápa

Csípős ízek Csípős ízek
2010-03-11 20:56:47

Vietnami húsleves cérnametélttel

Csípős ízek és aromás hozzávalók teszik egzotikussá ezt a könnyű marhahúslevest, amelyet kiadós előételként vagy könnyű ebédként is tálalhatunk. A hozzávalókat nem sütjük át, mielőtt a levesbe főzzük, így zsírszegény lesz az étel. Vásároljunk hozzá jó minőségű sovány leveshúst.

Megmossuk a shiitake gombát, és egy kis tálkába rakjuk. A rizstésztát egy nagyobb tálba tesszük. Leforrázzuk a gombát, és 20 percig állni hagyjuk. A rizstésztát is leforrázzuk, és 4 percig vagy a csomagoláson feltüntetett ideig áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és a felhasználásig félretesszük.
Leöntjük a gombáról az áztatófolyadékot egy nagy lábasba. Levágjuk a vastag tönkök végeit, majd felszeleteljük a gombát, és a felkockázott marhahússal, az alaplével, a halszósszal, valamint a gyömbérrel együtt a lábasba tesszük. Felforraljuk a levest, majd csendesen addig főzzük, amíg a marhahús megpuhul (kb. 10-15 perc). Közben többször is leszedjük egy kanállal az étel felszínén összegyűlt szürke habot.
A tésztát, a babcsírát és a felszeletelt vöröshagymát elosztjuk 2 nagy levesestányérba. Szűrőkanállal kiemeljük a húst és a gombát a levesből, majd a tányérokra tesszük. Rámerjük a levest, és a tetejére szórjuk az újhagymát, a csilipaprikát, a mentalevelet, a korianderzöldet és a bazsalikomot.
A vietnami marhahúslevest azonnal tálaljuk. A tányérok mellé készítjük a limonella gerezdeket, hogy a levüket ki-ki ízlése szerint a levesbe facsarhassa. Ha szeretjük a szójaszószt, azzal is ízesíthetjük az ételt.

Szecsuáni marha   Szecsuáni marha
2010-01-04 19:21:36

Hozzávalók:
(1 főre):
Kb 20 dkg marhafilé,
Bambusz 10 dkg,
Répa 10 dkg,
Hagyma 1 fej, ...

Hagymás sertés pekingi módra   Hagymás sertés pekingi módra
2010-01-04 19:08:37

Hozzávalók:
Kb 5 cl étolaj,
1 szál póréhagyma,
10 dkg uborka,
20 dkg sertéshús, ...

Kínai citromos csirke Kínai citromos csirke
2009-11-04 00:27:06

Kínai citromos csirke

Az ázsiai konyha egyik jellegzetes technikája az, hogy a húsokat ...

Mézes-szójás sertés szeletek Mézes-szójás sertés szeletek
2009-11-04 00:14:28

Mézes-szójás sertés szeletek

A mézes-szójás sertés szeletek egy egyszerűen és gyorsan ...

Pekingi kacsa Pekingi kacsa
2009-11-03 23:58:21

Pekingi kacsa

A kínai konyha egyik leghíresebb étele a ropogós pekingi kacsa – szerte a ...

Kínai zöldségek salátalevélben Kínai zöldségek salátalevélben
2009-11-02 19:35:49

Kínai zöldségek salátalevélben

A rizs mellett rengeteg érdekes ázsiai köret létezik ...

 Kínai kacsasaláta Kínai kacsasaláta
2009-11-02 19:30:56

Kínai kacsasaláta

Ünnepi és vendégváró vacsorák vagy ebédek után sokszor marad meg ...

 Thai üvegtészta saláta Thai üvegtészta saláta
2009-11-02 19:26:36

Thai üvegtészta saláta


Ma már gond nélkül beszerezhető nagyobb élelmiszerüzletekben ...

<<< Elsõ 1 2 Utolsó 1 - 9 / 12 >>>
Követők
Oldal kedvelő

DXN kávé Kónya Sándor


developed by Centrumnet Systems